Kako je prošlo rušenje starog objekta

Kao što sam napisao u prošloj objavi pala je odluka srušiti cijeli objekt u Rukavcu koji sam zatekao na parceli. Prije samog rušenja prikupljao sam ponude kako bih dobio što bolju cijenu.

Javilo mi se petoro ponuđača koja su bili voljni to učiniti. Dvije ponude su bile iz Splita i tri Viške. Cijene su bile vrlo šarolike.

Najskuplja je iznosila čak 5.000 eura, a osoba koja je tražila toliki iznos trudila se uvjeriti me kako je to vrlo zahtjevan posao zbog strmine terena i kako zbog toga ne može biti jeftinije i bla, bla, bla…. Pomislio sam, da me skoro toliko ne bi koštalo ni da sam to gradio, a kamoli da to toliko treba platiti kad treba srušiti.

Podrum na parceli prije rušenja

No, svatko ima pravo tražiti koliko želi, ali ja sam odmah znao da to nije niti približno “realna cijena”, pa je ova ponuda otpala u startu. Stoga, svi koji nešto rušite na otoku Visu dobro se raspitajte o cijenama da potencijalno ne postanete ovca za šišanje.

Taa…daa….. nema ga više

Uvijek slušajte svoju unutarnju intuiciju i ne žurite s odlukama. Pomalo… kako bi se reklo u Dalmaciji…

Majstor Pave ruši sve pred sobom

Većina ponuda bila je oko 1.000 eura za taj posao, što je i po mom mišljenju bila realna i korektna cijena, pa sam u dodatnim razgovorima procjenjivao ozbiljnost ponuđača i mogućnost usklađenja rušenja i mog termina dolaska na otok Vis kako bih bio nazočan rušenju.

Ovako je izgledalo za vrijeme rušenja

Na kraju sam se odlučio za Pavu Ivaniševića, domaćeg čovjeka i otočanina. I nisam pogriješio. Zapravo bih želio reći da sam oduševljen kako je to Pave kvalitetno, brzo i profesionalno odradio pa zaslužuje sve pohvale i preporuke ako tražite/trebate usluge rušenja/iskopa na otoku.

Armature u betonu gotovo nije bilo

Sve je bilo gotovo u dva dana, a Pave je sve sam odradio. I srušio te potom odvezao i zbrinuo šutu/otpadni materijal. Pri tome nije nastala nikakva šteta. Svaka čast majstore!

Parcela bez podruma gotovo očišćena

Prilikom rušenja vidio sam da sam donio dobru odluku kad sam odlučio srušiti taj podrum jer je cijeli objekt napravljen gotovo bez armature što nimalo nije primjereno današnjim standardima gradnje, a kamoli da se na takvoj nesigurnoj građevini nešto dodatno gradi pa vam je moja topla preporuka da isto učinite i vi, ako ćete imati sličan slučaj mom.

Zapravo, cijeli taj prvomajski vikend na Visu bio je super, jer sam uspio neplanirano obaviti i još neke važne poslove.

O čemu se radi saznat ćete u slijedećoj objavi.

Uživanje na terasi kod Ksenije i Kreše nakon rušenja podruma

2 comments
  1. Drago mi je pročitati da si se odlučio na rušenje starog podruma (ili što je već to bilo), jer takve nedokumentirane i očito nelegalne građevine su u većini slučajeva upitne gradnje, ja npr. nikada ne bih prihvatio rizik da na tome nešto dalje gradim.
    A kao što si i nedavno napisao Zorane, gradiš san, a ne samo kuću na moru 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Možda će vam se svidjeti