Uspjeh iz drugog pokušaja

Već sam pisao o poteškoćama kod upisa u zemljišnik u Splitu te da moj prvi pokušaj nije uspio. No nisam vas izvjestio kako je taj slučaj završio.

Cijela procedura drugog pokušaja upisa ipak je znatno kraće trajala nego kod prvog. Naime, ovog puta je trajala “samo” 27 dana, a ono što me još više iznenadilo je brzina dostave rješenja poštom. Trajala je tek tri dana.

No ono najvažnije, dobio sam pozitivno rješenje pa sam tako postao i službeno registrirani vlasnik parcele u Rukavcu. Iako je bilo muke i briga dok sam pokušavao riješiti poteškoće oko upisa, kad je rješenje i službeno stiglo laknulo mi je, pa sam otvorio butelju Snoge, finog biševskog crnog vina od plavca malog i nazdravio uspjehu.

Sjajio sam od zadovoljstva (a tko ne bi), gotovo kao svjetionik Stončica na naslovnoj slici. Kuća na moru je za jedan korak bila bliže realizaciji.

U međuvremenu je geodeta aktivno radio na usklađenju novih granica parcele, što i nije baš lako, pa smo u stalnoj dnevnoj komunikaciji oko toga. Kako on kaže “ni pet doktora znanosti ovo ne bi lako riješili”.

Ali napredujemo, trenutno je novo stanje usklađeno s katastrom, izlazilo se ponovno na lice mjesta ali nije završena procedura koja sadrži i obavještavanje svih susjeda i slično… Treba još malo vremena za to.

Logično, pomalo sam postao nestrpljiv jer bih se želio naći s arhitektom, koji je već pripremio prijedloge vizualnog rješenja ali nije imao završenu geodetsku podlogu niti točnu veličinu parcele zbog ona “dva” kvadrata manjka.

Iz tog razloga još nisam otputovao do njega u Split, ali i to će biti u skoro vrijeme. Do tada, živjeli !!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Možda će vam se svidjeti