Osam spornih kvadrata

Dugo nisam pisao što je novog u izgradnji moje Kuće na moru. Razlog je sezona godišnjih odmora pa se gotovo ništa nije događalo. No, ipak jedan problem i dalje je prisutan, zbog čega sam čekao da se djelomično razriješi da bih mogao o njemu iznijeti detalje.

Već sam pisao o problemima s južnom granicom parcele jer je susjed kod legalizacije svog objekta prisvojio i mojih osam metara kvadratnih. Tako je parcela od kupljenih 306 m2 odjednom postala parcela veličine 298 m2. Moj geodeta me je uvjeravao da će riješiti taj problem i da će tih 8 m2 navući na kontra strani. Dakle na sjevernoj granici parcele koja ide uz prilaznu cestu.

Na temelju te njegove tvrdnje dao sam zadatak arhitekti da napravi prijedlog izgleda kuće i okućnice koji ste mogli vidjeti u prethodnih nekoliko objava.

No, ispostavilo se da to neće moći tako kako je geodeta tvrdio jer se zadiranju u postojeću prometnicu protivio Grad Vis, a bez njihove suglasnosti nema građevinske dozvole. Doduše, u naravi tih osam m2 nije bilo niti moguće koristiti jer se radi o prometnici ali bi za projekt to bilo bitno jer se tako pomiču granice od kuda se može početi graditi.

Kako god bilo, kako sam ipak legalista, projekt će doživjeti manje promjene kako bi se uskladio s prostornim planovima, geodeta mora završiti usklađenje na bazi 298 m2, a ja ostati jedini nezadovoljan i oštećen, ne samo za m2 već i potencijalno financijski radi troškova koji su nastali krivim tvrdnjama geodete.

Ipak se nadam mirnom rješenju ovog problema, a kako je na kraju završio znat ćete kad dođe vrijeme za to.

Parcela u Rukavcu
2 comments
 1. Dobar dan g. Kovacic

  Javljam se jer imamo istoga arhitekta, Srdana Ostojica, a po njegovoj preporuci. Razlika je da sam ja na samome pocetku, naime jos trazimo adekvatnu grad. parcelu u Rukavcu a Vi ste god glavnoga projekta. Gosp. Ostojic mi je rekao da je moguce, da Vi znate neke vlasnike grad. parcela u Rukavcu, njihove telefone, E-mail i sl.
  Inace pratim i Vas blog.
  Kod nas bi grijanje bilo izvedeno dizalicama topline zrak-voda 5 ili 7 kW smještena u podrumu, bez vanjske jedinice, npr. Vaillant, tip versoTHERM plus. Sistem podnog grijanja & hlađenja za cijelu kuću bi bio upravljan kao jedan sistem (dizalica topline + solarni paneli).
  Lijep pozdrav i hvala na iskustvima i Vasem blogu

  1. Pozdrav gosp.Sekula, odabrali ste dobrog arhitekta, nećete požaliti. Mogu Vam pomoći oko parcele u Rukavcu, javite mi se na telefon 098 376 028 da popričamo, a mene zanima i ova vaša odluka za grijanje da mi malo pojasnite..

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Možda će vam se svidjeti