Napokon pomak

Muke koje proživljavam oko rješavanja granica parcele izgleda da su pri kraju. Kao što sam već pisao, od svibnja ove godine pokušavam riješiti problem katastarskog usklađenja i stanja na terenu parcele koju sam kupio u Rukavcu.

Problem je stvorio južni susjed, koji je prethodno uskladio svoje granice prilikom legalizacije svog objekta, i time je zapravo prisvojio i “mojih” 8 m2. Da bi se taj problem riješio trebalo je ići na tužbu ali to bi odmah značilo tko zna koliko godina odgode početka gradnje moje Kuće na moru pa to nije bila opcija.

Ljutio sam se na geodetu, koji je zapravo bio najveći kočničar cijelog procesa, ali to je izgleda iza mene jer je finalno usklađenje granica parcele napokon završilo u katastru. I imam i službenu potvrdu da je predano. Odahnuo sam…

Nadam se da u katastru neće imati primjedbi na ovo finalno usklađenje pa ako bude sve ok, napokon će arhitekt moći nastaviti rad na projektiranju kuće, čiju idejnu izvedbu sam vam već prezentirao. Očekujem da katastar u Visu to riješi vrlo brzo, jer dosadašnje iskustvo s njima je bilo vrlo pozitivno.

Iako me je ovaj problem s usklađenjem donekle usporio i dalje je plan početka gradnje moje Kuće na moru za jesen slijedeće godine. Razlog tome je što očekujem da ćemo projekat za dobivanje građevinske dozvole finalizirati i predati do kraja siječnja ili početkom veljače te da bih dozvolu mogao dobiti do početka ljeta.

Kako je na Visu, zbog turističke sezone, zabranjena gradnja od 15.6. do 15.9. 2022, jasno je da tek nakon tog roka bih mogao početi s gradnjom. Ako naravno ne bude nekih iznenađenja koja mi nisu za sada poznata.

U međuvremenu razmišljam o tome i kako grijati kuću u zimskom razdoblju. To moramo uplanirati u dokumentaciju, a pošto želim provoditi vrijeme u Rukavcu i u zimi, pitanje nije nimalo bedasto. Dileme oko toga podijelit ću s vama u slijedećoj objavi.

Supruga Renata i ja prilikom posjete gostioni K Aerodromu

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Možda će vam se svidjeti