Aktualno oko građevinske dozvole

U prošloj objavi napisao sam da procedura izdavanja građevinske dozvole moje kuće na moru ide dobro pa ću u ovom tekstu pojasniti kako teče ta procedura.

Dakle, 7. ožujka moj je arhitekt predao zahtjev u Upravni odjel za graditeljstvo i prostorno uređenje Ispostava Vis. Dokumentacija je putem e-dozvole (ali i fizički poštom) službeno zaprimljena 10. ožujka i pregledana u roku 15 dana te je potom od nas zatražena mala nadopuna. Istu je odmah napravio moj arhitekt i tako nadopunjen zahtjev vratio u Upravni odjel.

Kako je sad sve bilo ok s dokumentacijom viši stručni suradnik odjela Ante Svarčić Selestrin potom je zakazao e-konferenciju sa pet sudionika da se i oni očituju. Radi se o pet institucija koje su sudjelovale i u prethodnom postupku kada smo predali idejni projekat radi izdavanja posebnih uvjeta priključenja za stambenu građevinu. To su Grad Vis, HEP, Vodovod i odvodnja otoka Visa, HAKOM i županijski Upravni odjel za zaštitu okoliša i komunalne poslove.

E-konferencija nije sastanak uživo već se sve lijepo rješava putem sustava e-dozvola i traje 15 dana, u kojem roku su se četiri institucije očitovale pozitivno, a jedna – Grad Vis – nije odgovorila. Prema proceduri, šutnja administracije se smatra pozitivnim odgovorom pa je tako 15. travnja završila e-konferencija sa svih pet pozitivnih odgovora.

U slijedećem koraku pozivaju se susjedi moje kuće na moru da i oni izvrše uvid u projekte, na isti način kao i e-konferencija i taj uvid je zakazan za 10. svibnja.

U međuvremenu sam u aktivnoj potrazi za majstorima. Kontaktirao sam ih već tridesetak, a za sada sam dobio dvije ponude. Očekujem u slijedećim danima da ću ih dobiti još barem nekoliko pa kad ih dobijem pisati ću o tome na ovom blogu.

I dalje trebam vaše preporuke za dobrim majstorima!

Supruga Renata i ja promatramo Komižu s brda
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Možda će vam se svidjeti