Stigle uplatnice

Napokon imam razlog da aktualiziram ovaj blog jer se dogodio pomak oko izdavanja građevinske dozvole za moju kuću na moru.

Kao što sam već pisao, od 7. ožujka ove godine teku rokovi i procedura izdavanja građevinske dozvole. Nakon što je projekt putem sustava e-dozvole predstavljen svim zainteresiranim susjedima, upravo danas mi je Upravni odjel za graditeljstvo i prostorno planiranje iz Visa dostavio dvije uplatnice.

Prva je upravna pristojba u postupku izdavanja građevinske dozvole za građevinu stambene namjene, 2.b skupine na iznos od 800 kuna (106,20 eura), koja se uplaćuje Splitsko-dalmatinskoj županiji u roku od 15 dana od primitka.

Druga uplatnica me obvezuje kao investitora, odnosno podnositelja zahtjeva za izdavanje dozvole, da na ime predujma za pokriće posebnih troškova postupka, koji su u izravnoj vezi s obavljenim očevidom u postupku izdavanja građevinske dozvole uplatim i dodatni iznos od 250,00 kn (33,20 eura), u roku od 7 dana od dana primitka. Dakle, ukupno 1050 kuna ili 139,40 eura.

Nakon što uplatim ovaj iznos dužan sam dostaviti kopije potvrda uplate Upravnom odjelu, a on će tada izdati građevinsku dozvolu. Ipak, to nije kraj procesa jer se potom Akt o izdavanju dozvole stavlja na e-oglasnu ploču gdje se nalazi 10 dana, a ako se na nju nitko od zainteresiranih osoba ne bude žalio, dozvola će u roku od 15 dana postati pravomoćna i konačna.

Strelica pokazuje smještaj kuće na moru na predjelu Griže u Rukavcu

Gledano iz današnje perspektive to će se najvjerojatnije dogoditi do 1. rujna, a tada me očekuje prvo veće financijsko naprezanje, plaćanje komunalnog i vodnog doprinosa, no o tome u nekom od slijedećih nastavaka.

Okljucina 26.7.2022- mjesto gdje smo se supruga Renata i ja zatekli kad su na e-mail stigle uplatnice
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Možda će vam se svidjeti