Dobio građevinsku dozvolu

Jedna stepenica je preskočena. Kao što možete i vidjeti stigla mi je građevinska dozvola koja će ovih dana postati i pravomoćna. Jupiii. Ovo je prilika da se podsjetim na dosadašnji put koji sam prošao na putu do ostvarenja svojih snova o kući na moru.

Parcelu sam isplatio 15.1. 2021. godine, a u njezin posjed sam stupio nešto kasnije, tek u travnju zbog problema s apostilama i upisom u zemljišne knjige.

Početkom svibnja 2021. izabrao sam arhitekta koji će raditi sve projekte i kojem sam ovih dana čestitao na dobro obavljenom poslu koji je rezultirao dobivanjem građevinske dozvole, baš kako je arhitekta i predvidio.

Manje sam bio zadovoljan s geodetom, zbog problema s točnim usklađenjem granica parcele i kašnjenjem procedure, no i taj je problem uspješno riješen početkom ožujka ove godine. Tek tada smo mogli predati kompletnu dokumentaciju za građevinsku dozvolu, što se uspješno dogodilo krajem ožujka. Od tada su krenuli rokovi za izdavanje građevinske dozvole.

Pa iako je od kupovine parcele do danas prošla godina i pol dana, moram reći da sam, s obzirom na objektivne okolnosti, zadovoljan s rokovima.

Mnogi su me uvjeravali da ću se građevinske dozvole načekati, jer se na Visu, kao, ona čeka po dvije-tri godine, no iz mojeg iskustva to nije točno. Realno gledajući za sam postupak izdavanja građevinske dozvole, od kraja ožujka do danas, treba dakle manje od pet mjeseci. Moguće je i kraće, upoznao sam tijekom ovog procesa ljude koji su dozvolu dobili za nepuna tri mjeseca.

Dakle, svi koji imate snove kao i ja, samo hrabro naprijed korak po korak i uspjet ćete u vašoj namjeri kao što sam uspio i ja.

A sad kreće novo poglavlje, pripreme za gradnju, što će biti iznimno zanimljivo i uzbudljivo, a vjerojatno i uz puno živciranja. Zbog toga sam već sad pomalo napet..

Supruga Renata, Dona i ja ovog ljeta u Rukavcu
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Možda će vam se svidjeti