Gdje fino jesti na Visu?

U sklopu ovog bloga o gradnji moje kuće na moru odlučio sam dodati i poglavlja koja se tiču i drugih zanimljivosti s ovog otoka jer često dobivam upite mojih pratitelja što vidjeti, gdje jesti ili kako se zabaviti.

Dobrih konoba i restorana na Visu ima dosta i neću se baviti svima već ću napomenuti one koji se meni sviđaju, naravno jer sam ih osobno posjetio. Ovaj članak nije sponzoriran i tekst ne pišem zato što mi je to netko platio. Mislim da je to bitno napomenuti.

Jedno od mjesta na koje se često vraćam sa svojom obitelji je konoba Golub. Nalazi se na sred otoka Visa, u mjestu Podselje, podalje od mora. Prvo što me privuklo kod te konobe je bilo njeno ime. Za restorane u Dalmaciji rekao bih neobično ime, prije bih očekivao Galeb nego Golub. Hi, hi…

Konoba Golub Podselje

Drugo što mi se jako sviđa je pogled s terase ovog restorana. Podselje je smješteno na povišenom dijelu otoka, a ispod mjesta se velika dolina nazvana Plisko i Velo polje, preko kojeg se u daljini vidi plavetnilo mora u pravcu juga. Užitak je sjediti na terasi u kasno poslijepodne kad sunce počinje zalaziti i kad popusti ljetna vrućina i u daljini posmatrati zeleno-plavi krajobraz.

Pogled na Plisko polje i more

Za konobu Golub, u ljetnim mjesecima u špici sezone, morate se prethodno najaviti jer je teško dobiti slobodan stol za večeru. I cijena usluge, tj. hrane i pića je nešto veća, posebno je to bilo izraženo ove godine, ali očito postoji klijentela koja je to spremna platiti pa neću naricati nad sudbom. Treba istaknuti da rakijice možete kušati gratis ali kako smo mi njih već donijeli u sebi prije večere, nismo bili raspoloženi za njih.

Podselje- u sredini konoba Golub

Porcije su pristojne veličine, a supruga Renata i ja smo se odlučili za janjeće kotlete, krumpirove pole i povrće sa žara. I naravno domaće vino iz rinfuze.

Janjeći kotleti, pole i povrće sa žara

Kćer Paula uvijek bira drugačije, ne jede isto što i mi, pa se je “kaznila” sa jednom salatom od morskih plodova.

Salata s plodovima mora

Golub je mjesto koje svakako preporučam svima koji vole ukusnu hranu, pristojnu uslugu i kvalitetno domaće vino, a za nas je bitno i dobar odnos prema psu, našoj Doni, koju vodimo svuda sa sobom.

Restoran Golub, Podselje Otok Vis
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)