Stigla uplatnica i za vodni doprinos

Nakon što sam riješio plaćanje komunalnog doprinosa, stiglo je rješenje i za vodni doprinos. Za razliku od Grada Visa, koji je to učinio odmah po pravomoćnosti građevinske dozvole, rješenje za vodni doprinos od Hrvatskih voda iz Splita stiglo je za mjesec i pol dana.

Ophođenje i humaniji odnos prema građanima više mi se sviđa kod Hrvatskih voda, a evo i zašto.

Naime, uz rješenje o visini vodnog doprinosa, koje je stiglo u iznosu od 4.450,78 kn (595,14 eura) s plaćanjem cijelog iznosa u roku od 30 dana, stigao je i obrazac s kojim je moguće zatražiti plaćanje ukupnog iznosa u tri tromjesečna obroka. I to bez ikakvog kompliciranja s osiguranjem plaćanja, kao što to radi Grad Vis, a posebno ne izdavanje bankovnog jamstva, kakvo je zatraženo od mene za obročnu otplatu od strane gradske administracije.

Primjerice, Hrvatske vode su uz obrazac, u popratnom dokumentu, citirali i odredbe njihovih pravilnika prema kojima imam pravo na otplatu dok administracija Grada Visa mi nije dala nikakve napomene, već sam se sam morao o tome informirati. Baš neprofesionalno. Mogu samo zamisliti kako je tek onim građanima koji nisu baš snalažljivi pronaći relevantnu dokumentaciju na stranicama Grada Visa. A zašto bi i morali?

Kako god bilo, uredno sam popunio obrazac i za desetak dana došlo je izmijenjeno rješenje prema kojem plaćanje trebam izvršiti u tri rate i to ne mjesečne već kako sam već napisao tromjesečne.

Sin Silvio i ja točamo noge
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Možda će vam se svidjeti